Изключително рядка супер кървава синя луна ще може да бъде наблюдавана тази

...
Изключително рядка супер кървава синя луна ще може да бъде наблюдавана тази
Коментари Харесай

Нова супер кървава синя луна

Изключително  " рядка супер кървава синя луна "  ще може да бъде следена тази сряда в елементи от Северна Америка , Азия , Близкия Изток, Русия и Австралия.
 
Необичайният космически феномене подбуден от обстоятелството, че за първи път от 36 години ще се обединят в едно три невероятни лунни събития - изключително огромна супер луна, синя луна и цялостно лунно затъмнение. " Това е астрономическа трифекта ", разяснява разгорещено за Агенция Франс Прес Кели Бийти, старши редактор в списание „ Скай ен Телескоп “.
 
Терминът  " Синя луна " дефинира второто пълнолуние в рамките на един календарен месец. Повечето години имат 12 пълнолуния, появяващи се по един път на всеки месец, само че в някои години се появяват по две пълнолуния в един месец. Обикновено това се случва на всеки две години и осем месеца.
 
Предстоящата цялостна луна пък е третата от поредицата " супер луни ", които се случват, когато Луната е най-близо до околоземната орбита.Тази точка, наречена перигей, кара Луната да наподобява 14% по-голяма и 30% по-ярка.
 
По време на затъмнението пък, Луната ще се приплъзне в сянката на Земята, до момента в който белия диск светлина не се оцвети в оранжево или алено.
Необикновеното нареждане на Слънцето, Луната и Земята ще продължи един час и 16 минути и за жителите на западните Щатите и Канада ще бъде очевидно малко преди изгрев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР